Harjoittelemassa

Kartanlukupiiri valmiina Venloihin

Yksi kesän kohokohdista on pian edessä – Venlojen viesti. Kartanlukupiiriläiset osallistuvat Venloihin Sotkamon Jymyn joukkueissa.

Ennen suunistuskauden alkua plakkariin karttui monet yhteiset kuntopiiritreenit, kävely- ja juoksulenkit sekä pidettin yksi leiriviikonloppukin. Kauden alussa päätimme järjestää harjoitusleirin vielä Enoon, tulevien Venlojen maisemiin. Leirin tarkoituksena oli ottaa tuntumaa Joensuu-Jukolan tyyppimaastoihin ja viettää aikaa huipun porukan kesken.

 

Kartanlukupiiri leirillä
Leirillä mukana olleet kartanlukupiiriläiset: (takarivi vas.) Merja, Outi, Jouni, Leena, (eturivi vas.) Piia, Tuula, Nina ja Anneli.

 

Matkustimme Sotkamosta eräänä toukokuun perjantaina seitsemän naisen voimin kohti Pohjois-Karjalaa ja Enoa. Ytimekkäät pari treenipäivää odottivat Enon ja Kontiolahden maastoissa. Harjoituksia kertyi perjantaille ja lauantaille yhteensä kolme: Tannilanvaarassa, Pörövaarassa ja Murhakalliolla.

Harjoituksissa käytettiin Joensuu-Jukolan harjoituskarttoja. Koutsinamme leirillä toimi suunnistuskonkari Jouni. Kiitos hyvistä vinkeistä, esimerkin kautta saaduista opeista sekä kärsivällisestä otteesta tämän pulpattavan porukan kanssa.

Kartanlukupiiri lakuKoutsille kiitos myös juuri oikean värisistä ”porkkanoista”.

 

Kartanlukupiiriläisittäin tuttuun tyyliin suunnistamaan mentiin yksin, parin kanssa tai isommassa ryhmässä, sen mukaan mikä oli sillä hetkellä itse kunkin fiilis liikkua.

Leirin helppous oli hienoa. Suunnistusharjoitusten aikataulut ja kartat oli koutsi hoitanut valmiiksi ja ruokailut onnistui vuorovedoin.

Yksi hoiti leirimajoituksen, toiset hoitaa kauppa-asiat, yksi ryhmä tekaisee lounaan, ja toinen taas iltapalan ja joku lämmittää saunan. Huippua olla liikkeellä tällaisen ryhmän kanssa, kun kaikki sujuu jouhevasti, ilman että kellekään jää liian isoa tehtävälistaa hoidettavaksi.

Mökkiranta näytti meille parastaan. Jäätkin olivat väistyneet sen verran, että päästiin uimaan.

 

Mieleen jäi hersyvä huumori suunnistuksen lisäksi. Ehdolla oli muun muassa laminoitu Harpatin kartta vessaan laksatiiviksi.

Itse Venlojen viesti tietysti jännittää, mutta tässä porukassa on helppo olla, sillä mitä omituisimmastakin asiasta saadaan naurunremakka aikaan. Hienointa tässä on se, ettei kenenkään tarvitse olla muuta kuin on. Silloin tällainen lyhytkin leiri tuntuu vapauttavan pitkältä irtiotolta arjesta.

Saatiin kunniavieras visiitille maastoon ennen viimeistä reeniämme. Juttusilla kävi Joensuu-Jukolan pääsihteeri Sami Leinonen.

 

Pitkän talven jälkeen oli niin hienoa päästä kulkemaan lumettomaan maastoon.

Enossa ja Kontilahdella oli leirin aikaan vielä paikoin lumilämpäre jos toinenkin, mutta siinä mielessä tämä voitti kotiolot kertaheitolla, että meidän kainuulaisissa metsissä vielä kahlattiin lumessa.

Lehti oli vasta orastavalla hiirenkorvalla leirin aikaan. Nyt mietityttää miten peitteistä maasto Enossa onkaan.

Kylmän kevään ansiosta maisema maastossa on avautunut niilläkin kohdin, missä kartalla on ollut ihan vihreää. Täällä kainuussa kiritään kesää kiinni ja täälläkin alkaa olemaan vehreää. Miten paljon vihreämpää onkaan nyt Enossa?

Kartanlukupiiri leirillä

 

Mun elämäni ensimmäinen ja paras suunnistuleiri. Nyt ei enää Enon metsät pelota niin paljon.

 

Oli huippua viettää aikaa yhdessä Enon leirillä ja oli hienoa nähdä pieniä otteita siitä, mitä meitä kenties odottaa Venlojen viestin maastoissa.

 

Kesä on saapunut Sotkamoonkin

Kesä on saapunut meillekin. Kuva Vuokatin vaaroilta Sotkamon suuntaan.

 

Meillä on ollut valtavasti harjoitusmahdollisuuksia kotimaisemissa Sotkamossa. Ahkerat ratamestarit ovat laatineet harjoituksia eripuolille vaaramaisemaa. Kiitos niistä. Olemme saaneet monipuolisia harjoituksia monipuolisissa maastoissa. Maastoissa, jotka ovat hyvän seuran lisäksi palkinneet upeilla maisemilla.

Tommi kertoo Ketunvaaran harjoituksesta 9.6.

 

Onpa tässä välissä osa käynyt lapsineen Leimaus-leirillä Kuortaneellakin. Ja tietysti keskiviikkoisin Jymyn iltarasteilla. Parasta oppia ja antia on ollut liikkua yhdessä, höpinöineen kaikkineen. Suunnistus on upea laji, jota on mahdollista harrastaa niin monin eri tavoin ja joista mikään ei ole toista oikeampi. Lopputulos on lie suhteellisen sama, metsä antaa enemmän kuin ottaa.

Vain kaksi yötä suunnistajan jouluun.

Joensuu-Jukola, täältä me tullaan!
Terkuin kartanlukupiiriläiset

ps. Kohta pukkaa viimehetken pakkauslistaa Venlohin. Jotta meillä ja sinullakin muistuisi kaikki tarpeellinen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *