Harjoittelemassa

Kartanlukupiiri treenaa

Minä kuvittelin, että se harkka on ohi puolessa tunnissa. Siihen meni kuitenkin 1,5 tuntia, kun nämähän istui välillä kannon nokassa ja jutteli ihan muita asioita.

Näin tuumasi mies, joka oli ensi kertaa asialla Kartanlukupiirin kanssa. Justiinsa näin menee kartanlukupiiriläisten treenaaminen. Jokainen liikkuu sen illan fiiliksen ja tilanteen mukaan. Joskus huvittaa painaa hikihelmet otsalla läpi harjoituksen, joskus taas tuntuu tärkeämmältä purkaa viikon huolet ensin.

Kartanlukupiirissä jokainen harrastaa liikuntaa omaan tahtiinsa ja omien mahdollisuuksiensa mukaan. Mukana porukassa on kymmeniä vuosia suunnistaneita, aloittelijoita ja muut on jotain siltä väliltä. Ensimmäisestä kesästä lähtien ajatuksissa on kuitenkin olleet yhteiset harjoitukset ja niiden myötä yhteisöllisyyden mukanaan tuoma hyvinvointi pääkoppaan.

Uskaltaisiko lähteä mukaan?

Sotkamon Jymyn suunnistuskoulu on mainio tapa aloittaa suunnistusharrastus. Myös iltarasteilta löytyy helppoja D- tai C-ratoja, joita uskaltaa aloittelijakin kokeilla. Lisäksi iltarasteilla pyörii aina porukkaa, joka on valmis auttamaan. Kartanlukupiirin treeneissä voi vaihtoehtoisesti mennä yksin tai ryhmässä, ihan mikä sinä iltana itse kenestäkin hyvältä tuntuu.

Kartanlukupiiri on naisten juttu, mutta myös miehillä on iso rooli tässä touhussa. On hienoa pyörähtää metsään naisporukalla, kun siellä odottaa valmis, ajatuksella tehty harjoitus. Näitä harkkoja meille on laatinut kesien aikana useampikin hyväsydäminen mies.

Kesän 2017 vahvistetut harjoitukset

Tänä kesänä yhteisharkat alkavat kesäkuun alussa. Harjoitukset järjestetään pääsääntöisesti Sotkamon maisemissa. Perjantaina 2.6. on luvassa Venlojen viestiin valmistelevaa treeniä Puolivälissä. Kesän ajalle on tässä vaiheessa sovittu myös seuraavat päivämäärät: 22.6. käyräsuunnistusta Pungankoskella, 30.6. suunnassakulkua Keimassa, 12.7. rastinottoa Porttivaarassa ja 3.8. ohjelma/paikka on vielä avoin.

Treeneihin ilmoittaudutaan aina etukäteen, jotta harkantekijä tietää tulostella oikean määrän karttoja.

Jos nyt tunnet innostuksen kipinöivän ja tahdot mukaan, niin nakkaa meitä sähköpostilla osoitteeseen postia@kartanlukupiiri.fi. Siitä lähdemme yhdessä eteenpäin!

Piia
Alkuperäinen kartanlukupiiriläinen ja ylpeä siitä.

Tekstin takaa: MM-kisat 2013 kotimaisemissa tarjosivat minulle mahdollisuuden tutustua lajiin sekä kisajärjestelyjen että turistin näkökulmasta. Viehätyin lajin parista löytyneestä yhteisöllisyydestä. Pinkaisin suunnistuskoulun kautta iltarasteille ja 2015 oli jo vuorossa ensimmäinen Venlojen viesti. Nautin itseni haastamisesta ja pienestä väännöstä iltarastitulosten äärellä. Nuoriso-ohjaajan työn vastapainoksi rastien hakeminen on mainiota pään nollausta ja Kartanlukupiiri viimeistelee aina hyvän fiiliksen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *